Rama Ashtottaram


ॐ सहस्र शीर्ष्णे नमः
Om sahasra shIrShNe namah
ॐ सहस्राक्षाय नमः
Om sahasrAkshAya namah
ॐ सहस्र हस्ताय नमः
Om sahasra hastAya namah
ॐ सहस्र चरणाय नमः
Om sahasra charaNAya namah
ॐ जीवमूतवर्णाय नमः 
Om jIvamUtavarNAya namah
ॐ विश्र्वतोमुखाय नमः 
Om vishwatomukhAya namah
ॐ अच्युताय नमः
Om achyutAya namah
ॐ शेषशायिने नमः 
Om sheShashAyine namah
ॐ हिरण्यगर्भाय नमः 
Om hiraNyagarbhAya namah
ॐ पञ्चभूतात्मने नमः 
Om panchabhUtAya namah
ॐ मूलप्रकृतये नमः 
Om mUlaprakrutaye namah
ॐ देवानां हितकारिणे नमः


Om devAnAm hitakAriNe namah
ॐ सर्वलोकेशाय नमः
Om sarvalokeshAya namah
ॐ सर्व दुःखनिषूदनाय नमः 
Om sarva-dukha-niShUdanAya namah
ॐ शङ्ख-चक्र-गदा-पद्म-जटामुकुट धारिणे नमः
Om shankha-chakra-gadA-padma-jaTAmukuTa dhAriNe namah
ॐ गर्भाय नमः
Om garbhAya namah
ॐ तत्वाय नमः
Om tattvAya namah
ॐ ज्योतिषां ज्योतिषे नमः
Om jyotiShAm jyotiShe namah
ॐ वासुदेवाय नमः
Om vAsudevAya namah
ॐ दशरथात्मजाय नमः 
Om dasharaThAtmajAya namah
ॐ राजेन्द्राय नमः
Om rAjendrAya namah
ॐ सर्वसंपत्प्रदाय नमः 
Om sarvasampatpradAya namah
ॐ कारुण्यरूपाय नमः
Om kAruNyarUpAya namah
ॐ कैकेयी प्रिय कारिणे नमः
Om kaikeyi priya kAriNe namah


ॐ दान्ताय नमः
Om dAntAya namah
ॐ शान्ताय नमः
Om shAntAya namah
ॐ विश्र्वामित्र प्रियाय नमः
Om vishwAmitra priyAya namah
ॐ यज्ञेशाय  नमः 
Om yagyeshAya namah
ॐ क्रतुपालकाय नमः
Om kratupAlakAya namah
ॐ केशवाय नमः
Om keshavAya namah
ॐ नाथाय नमः
Om nAthanAthAya namah
ॐ शार्ङ्गिणे नमः 
Om shArngiNe namah
ॐ रामचन्द्राय नमः
Om rAmachandrAya namah
ॐ नारायणाय नमः 
Om nArAyaNAya namah
ॐ रामचन्द्राय नमः
Om rAmachandrAya namah
ॐ माधवाय नमः
Om mAdhavAya namah



ॐ गोविन्दाय नमः
Om govindAya namah
ॐ परमात्मने नमः
Om paramAtmane namah
ॐ विष्णुस्वरूपाय नमः
Om viShNuswarUpAya namah
ॐ रघुनाथाय नमः
Om raghunAthAya namah
ॐ नाथनाथाय नमः
Om nAthanAthAya namah
ॐ मधुसूदनाय नमः
Om madhusUdanAya namah
ॐ त्रिविक्रमाय नमः
Om trivikramAya namah
ॐ सीतायः पतये नमः
Om sItAyah pataye namah
ॐ वामनाय नमः
Om vAmanAya namah
ॐ राघवाय नमः
Om rAghavAya namah
ॐ श्रीधराय नमः
Om shrIdharAya namah
ॐ जानकिवल्लभाय नमः
Om jAnakivallabhAya namah

ॐ हृषीकेशाय नमः
Om hrushIkeshAya namah
ॐ कन्दर्पाय नमः
Om kandarpAya namah
ॐ पद्मनाभाय नमः
Om padmanAbhAya namah
ॐ कौसल्या हर्षकारिणे नमः
Om kausalyA harShakAriNe namah
ॐ राजीव नयनाय नमः
Om rAjIva nayanAya namah
ॐ लक्ष्मणाग्रजाय नमः
Om lakshmaNAgrAjAya namah
ॐ काकुत्स्थाय नमः
Om kAkutsthAya namah
ॐ दामोदराय नमः
Om dAmodarAya namah
ॐ विभीषण परित्रात्रे नमः
Om vibhIShaNa paritrAtre namah
ॐ सङ्कर्षणाय नमः
Om sankarShaNAya namah
ॐ वासुदेवाय नमः
Om vAsudevAya namah
ॐ शङ्करप्रियाय नमः
Om shankarapriyAya namah


ॐ प्रद् युम्नाय नमः
Om pradyumnAya namah
ॐ अनिरुद्धाय नमः
Om aniruddhAya namah
ॐ सदसद्भक्ति रूपाय नमः
Om sadasadbhakti rUpAya namah
ॐ पुरुषोत्तमाय नमः
Om puruShottamAya namah
ॐ अधोक्षजाय नमः 
Om adhokshajAya namah
ॐ सप्ततालहराय  नमः
Om saptatAlaharAya namah
ॐ खरदूषणसंहर्त्रे नमः 
Om kharadUShaNa-samhartre namah
ॐ श्रीनृसिंहाय नमः 
Om shrInarsimhAya namah
ॐ अच्युताय नमः
Om achyutAya namah
ॐ सेतुबन्धकाय नमः
Om setubandhakAya namah
ॐ जनार्दनाय नमः
Om janArdanAya namah
ॐ हनुमदाश्रयाय नमः
Om hanumadAshrayAya namah

ॐ उपेन्द्रचन्द्रवन्द्याय नमः
Om upendra-chandra-vandyAya namah
ॐ मारीचमथनाय नमः
Om mArIchamathanAya namah
ॐ वालिप्रहरणाय  नमः
Om vAlipraharaNAya namah
ॐ सुग्रीवराज्यदाय नमः
Om sugrIvarAjyadAya namah
ॐ जामदग्न्यमहादर्पहराय नमः
Om jAmadagnya-mahAdarpa-harAya namah
ॐ हरये नमः
Om haraye namah
ॐ कृष्णाय नमः
Om kriShNAya namah
ॐ भरताग्रजाय नमः 
Om bharatAgrajAya namah

ॐ पितृभक्ताय नमः
Om pitrubhaktAya namah
ॐ शत्रुघ्नपूर्वजाय नमः 
Om shatrughna-pUrvajayAya namah
ॐ अयोध्याधिपतये नमः
Om ayodhyAdhipataye namah
ॐ शत्रुघ्न सेविताय नमः
Om shatrughna sevitAya namah
ॐ नित्याय नमः
Om nityAya namah
ॐ सत्याय नमः
Om satyAya namah

ॐ बुद्धयादि ज्ञानरूपिणे नमः
Om buddhayAdi jnAnarUpiNe namah
ॐ अद्वैत ब्रह्मरूपाय नमः
Om advaita brahmarUpAya namah
ॐ ज्ञानगम्याय   नमः
Om jnAnagamyAya namah
ॐ पूर्णाय नमः
Om pUrNAya namah
ॐ रम्याय नमः
Om ramyAya namah
ॐ माधवाय नमः
Om mAdhavAya namah
ॐ चिदात्मने नमः
Om chidAtmane namah
ॐ अयोध्येशाय नमः
Om ayodhyeshAya namah
ॐ श्रेष्ठाय नमः
Om shreShThAya namah
ॐ चिन्मात्राय नमः 
Om chinmAtrAya namah
ॐ परमात्मने नमः
Om paramAtmane namah
ॐ अहल्योद्धारणाय  नमः
Om ahalyoddhAraNAya namah

ॐ चापभङ्गिने नमः
Om chApabhangine namah
ॐ सीतारामाय नमः
Om sItArAmAya namah
ॐ सेव्याय नमः
Om sevyAya namah
ॐ स्तुत्याय नमः
Om stutyAya namah
ॐ परमेष्ठिने नमः 
Om parameShThine namah
ॐ बाणहस्ताय नमः
Om bANahastAya namah
ॐ कोदण्डधारिणे नमः 
Om kodanDadhAriNe namah
ॐ कबन्धहन्त्रे  नमः
Om kabandha-hantre namah
ॐ बालिहन्त्रे नमः 
Om balihantre namah
ॐ दशग्रीवप्रण संहार कारिणे नमः 
 Om dashagrIvapraNa samhAra kAriNe namah

इति श्रीरामचन्द्र अष्टोत्तरशतनामावलि संपूर्णम्
iti shrI rAmachandra ashtottarashata nAmAvali sampoorNam

Bala-Mukundashtakam


By Sri Adi Shankaracharya

Tamil Version

Bala Mukundashtakam Meaning

करारविन्देन पदारविन्दं मुखारविन्दे विनिवेशयन्तं
वटस्य पत्रस्य पुटे शयानं बालं मुकुन्दं मनसा स्मरामि ||
karAravindena padAravindam mukhAravinde viniveshayantam
vaTasya patrasya puTe shayAnam bAlam mukundam manasA smarAmi 

संहृत्य लोकान्-वटपत्रमध्ये शयनं-आद्यन्तविहीन रूपम्
सर्वेश्र्वरम् सर्वहितावतारं बालं मुकुन्दं मनसा स्मरामि ||
samhrutya lokAn-vaTapatramadhye shayanam-AdyantavihIna rUpam
sarveshwaram sarvahitAvatAram  bAlam mukundam manasA smarAmi 

इन्दीवर-श्यामल-कोमलाङ्गं इन्द्रादि-देवार्चित-पादपद्मं
संतानकल्प-द्रुममं-आश्रितानां बालं मुकुन्दं मनसा स्मरामि ||
indIra-shyAmala-komalAngam indrAdi-devArchita-pAdapadmam
santAnakalpa-drumam-AshritAnAm bAlam mukundam manasA smarAmi  

लम्बालकं लंबित-हारयष्टिं शृङ्गारलीलाङ्कित-दन्तपङ्क्तिं
बिम्बाधरं चारुविशाल-नेत्रं   बालं मुकुन्दं मनसा स्मरामि ||
lambAlakam lambita-hArayaShTim shrungAra-leelAnkita-dantapanktim
bimbAdharam chAruvishAla-netram bAlam mukundam manasA smarAmi  

  शिक्ये निधायाद्य-पयोदधीनि बहिर्गतायं व्रजनायिकायां
भुक्त्वा यथेष्टं कपटेन सुप्तं बालं मुकुन्दं मनसा स्मरामि ||
 shikye nidhAyAdya-payodadhIni bahirgatAyam vrajanAyikAyAm
bhuktvA yatheShTam kapaTena suptam bAlam mukundam manasA smarAmi  

कलिन्दजान्त-स्थितकालियस्य फणाग्ररङ्गे नटनप्रियन्तं
तत्पुच्छहस्तं शरदिन्दुवक्त्रं बालं मुकुन्दं मनसा स्मरामि ||
kalindajAnta-sthitakAliyasya phaNAgrarange naTanapriyantam
tatpucchahastam sharadinduvaktram  bAlam mukundam manasA smarAmi  

उलूखले बद्धं-उदारशौर्यम् उत्तुङ्ग-युग्मार्जुन-भन्गलीलं
उत्पुल्ल-पद्मायत-चारुनेत्रं बालं मुकुन्दं मनसा स्मरामि ||
ulUkhale baddham-udArashauryam uttunga-yugmArjuna-bhangaleelam
utpulla-padmAyata-chArunetram bAlam mukundam manasA smarAmi  

आलोक्य मातुर्मुखमादरेण स्तन्यं पिबन्तं सरसीरुहाक्षं
सच्चिन्मयं देवं-अनन्तरूपं  बालं मुकुन्दं मनसा स्मरामि ||
 Alokya mAturmukhamAdareNa stanyam pibantam sarasIruhAksham
 sacchinmayam devam-anantarUpam bAlam mukundam manasA smarAmi 

Kamakshi Ashtottaram



(Please use 'zoom in' for an enlarged view and 'pop-out' to download)

Kootrayina varu


My grand mom, Smt. R. Bhagyalakshmi, used to teach us a lot of songs on Shiva. We never used to write it down at that time and I forgot many of them. I am glad I found some of those songs now.
....................................
(தேவாரம்)
திருநாவுக்கரசு சுவாமிகள் அருளியது

கூற்றாயின வாறு விலக்ககிலீர் 
கொடுமைபல செய்தன நானறியேன் 
ஏற்றாயடிக்கேயிரவும் பகலும்
பிரியாது வணங்குவ னெப்பொழுதும் 

தோற்றாதென் வயிற்றி னகம்படியே 
குடரோடு துடக்கி முடக்கியிட 
ஆற்றே நாடியே னதிகைக் கெடில 
வீரட்டா னத்துறை யம்மானே 

போர்த்தாயங்கோ ரானையின் ஈருரிதோல் 
புறங்கா டரங்கா நட மாடவல்லாய் 
ஆர்த்தா னரக்கன்றனை மால்வரைக் கீழ் 
அடர்த்திட் தருள் செய்த வதுகருதாய் 

வேர்த்தும் புரண்டும் விழுந்தும் எழுந்தால் 
என்வேதனை யான விலக்கியிடாய் 
ஆர்த்தார் புனல்சூழதிகைக் கெடில
வீராட்டா னத்துறை யம்மானே

Pitha Piraisoodi


My grand mom, Smt. R. Bhagyalakshmi,  used to teach us a lot of songs on Shiva. We never used to write them down at that time and I forgot many of them. I am glad I found some of those songs now.
....................................
(தேவாரம்)


சுந்தரமூர்த்தி ஸ்வாமிகள் அருளியது 

பித்தா பிறை சூடி பெருமானேயருளாளா
எத்தான் மறவாதே நினைக்கின்றேன் மனத்துன்னை
வைத்தாய் பெண்ணை தென்பால்வெண்ணெய் நல்லூரருட்டுறையுள்
அத்தாவுனக் காளாயினியல்லேன் எனலாமே

நாயேன் பல நாளும் நினைப்பின்றி மனத்துன்னைப்
பேயாயைத் திரிந்தெய்த்தேன் பெறலாகாவருள் பெற்றேன்
வேயார் பெண்ணைத் தென்பால்வெண்ணெய்  நல்லூரருட்டுறையுள்
ஆயாவுனக்  காளாயினியல்லேன் எனலாமே

காரூர்புன லெய்திக் கரை கல்லித்திரைக் கையால்
பாரூர் புகழெய்தித் திகழ்பன்மா மணியுந்திச்
சீரூர் பெண்ணைத் தென்பால்வெண்ணெய்  நல்லூரருட்டுறையுள்
ஆரூரெனம் பெருமாற் காளல்லேன் எனலாமே

Hanumat Pancharatnam


By Sri Adi Shankaracharya

Stotram Meaning

वीताखिल-विषयेच्छं जातानन्दाश्रु-फुलकमत्यच्छं
सीतापति-दूताद्यं वातात्मजमद्य भावये हृदयम् ॥
vItAkhila-viShayeccham jAtAnandAshru-phulakamatyaccham
sItApati-dUtAdyam vAtAtmajamadya bhAvaye hrudayam

तरुणारुण-मुखकमलं करुणारस-पूर-पूरितापाङ्गं
संजीवनमाशासे मञ्जुल-महिमानं-अन्जनाभाग्यम् ॥
taruNAruNa-mukhakamalam karuNArasa-pUra-pUritApAngam
sanjeevanamAshAse manjula-mahimAnam-anjanAbhAgyam 

शंबरवैरि-शरातिगं-अम्बुजदल-वपुललोचनोदारं
कंबुगलं-अनिलदिष्टं बिम्बज्वलितोष्टं-एकमवलम्बे ॥
shambaravairi-sharAtigam-ambujadala-vapulalochanodAram
kambugalam-aniladiShTam bimbajvalitoShTam-ekamavalambe

दूरीकृतसीतार्तिः प्रकटीकृतराम-वैभवस्फूर्तिः
दारित-दशमुख-कीर्तिः पुरतो मम भातु हनुमतो मूर्तिः ॥
doorIkrutasItArtih prakaTIkrutarAma-vaibhavasphUrtih
dArita-dashamukha-keertih purato mama bhAtu hanumato mUrtih

वानर-निकराध्यक्षं दानवकुल-कुमुदरविकर-सदृशम्
दीनजनावनदीक्षं पवन-तपः-पापपुञ्जकं-अद्राक्षम्  ॥
vAnaram-nikarAdhyaksham dAnavakula-kumudaravikara-sadrusham
dInajanAvanadIksham pavana-tapah-pApapunjakam-adrAksham

एतत्पवनसुतस्य स्तोत्रं यः पठति पञ्चरत्नाख्यं
चिरमिह निखिलान् भोगान् भुक्त्वा श्रीरामभक्ति-भाग्भवति ॥
etatpavanasutasya stotram yah paThati pancharatnAkhyam
chiramiha nikhilAn bhogAn bhuktvA shrIrAmabhakti-bhAgbhavati

Bhagavad Gita

Bhagavad Gita